Ervaringen

 

Yvonne – muizenfobie

Ik ben twee keer door Marly behandeld voor mijn muizenfobie en het is ongelooflijk, maar ik heb geen angst meer. En dat terwijl ik voorheen echt panisch was als ik een muis zag. Ik durf overal in mijn tuin te werken zonder voortdurend gespannen te zijn als ik geritsel hoor. Ik heb nog nooit zo genoten van het tuinieren als afgelopen zomer. Zo fijn!

Jaap – spanningen en stress

Vanwege stress en spanningen op mijn werk voelde ik me steeds slechter en kreeg zelfs last van hyperventilatie. Ik zat tegen een burn-out aan. Een vriendin raadde mij hypnotherapie aan en eigenlijk was ik nogal sceptisch. Na de eerste sessie merkte ik wel dat ik me rustiger voelde, maar ik was er nog niet. Na de tweede sessie leek het alsof er een knop was omgezet, echt bijzonder. Ik doe mijn werk nu zo goed als ik kan, maar ik laat me niet meer gek maken. Aangezien ik nu beter met stress kan omgaan, werk ik veel efficiënter en heb er weer plezier in. Ik kan hypnose van harte aanraden.

Arthur: stoppen met roken

Ik rookte al vanaf mijn 14e en heb de laatste jaren vaak geprobeerd om te stoppen, maar dat lukt maar niet. Iemand op mijn werk had ervaring met hypnose en zo ben ik bij Hypnotherapie ’t Gooi terecht gekomen. Tijdens de sessie voelde ik me superontspannen. Na de eerste sessie heb ik nog twee keer zin gehad in een sigaret, maar er geen opgestoken. En na de tweede sessie was ik er helemaal klaar mee. Als ik nu iemand zie roken ben ik alleen maar blij dat ik er geen behoefte meer aan heb.

Carolien: paardrij-angst

Ik ben een tijdje geleden hard van mijn paard gevallen en sindsdien durfde ik bijna niet meer te rijden. Ik stond eigenlijk al op het punt om mijn paard te verkopen. Via iemand op stal kwam ik terecht bij Hypnotherapie ’t Gooi. Ik vond het prettig dat Marly zelf lesgeeft en dus ook weet waar ze het over heeft. Dat merkte ik duidelijk tijdens het voorgesprek en dat gaf mij ook veel vertrouwen. De hypnosesessie was een heel bijzondere ervaring en ik voelde me heel rustig en fijn. En dat rustige gevoel had ik ook toen ik de dag daarna op mijn paard stapte. Zelfs toen mijn paard er vandoor wilde gaan, bleef ik kalm en greep meteen in door diep te gaan zitten en hem op te vangen. Ik dacht er eigenlijk niet eens bij na, het was een soort instinctieve reactie. Ik heb gewoon weer plezier in het paardrijden!

Sophie: laag zelfbeeld

Mijn leven lang heb ik al te kampen met een laag zelfbeeld en gebrek aan zelfvertrouwen. Daardoor zat ik vast op een punt en kwam niet verder in mijn werk. Ik durfde geen nieuwe stappen te nemen en twijfelde bij alles aan mezelf. Daardoor werd ik ook steeds somberder. De twee hypnosesessies bij Marly hebben me zo goed geholpen: het lijkt wel alsof ik een nieuw begin hebt gemaakt. Dingen komen nu vanzelf op mijn pad, ik denkt dat dat komt omdat ik het zelfvertrouwen uitstraal dat ik nu ook echt in mij voel. De eerste keer was ik best wel gespannen, want hypnose was helemaal nieuw voor mij. Door het uitgebreide voorgesprek voelde ik me op mijn gemak en Marly nam alle tijd voor mij. Het voelde heel goed en fijn en de tijdens de tweede sessie ging ik nog veel dieper in hypnose.

Joost: verbeteren golftechniek

Ik ben een fanatieke golfer, maar merkte dat ik bij het putten vaak problemen had omdat ik teveel druk voelde. Het gevolg was extra slagen en dat is heel frustrerend. Via een golfvriend hoorde ik over sporthypnose en dat leek me wel wat. Ik ben nogal nuchter dus ik was benieuwd of het voor mij wel zou werken. Marly nam alle tijd om uit te leggen wat er tijdens de sessie zou gebeuren en wat ik zou voelen. Zij is niet zo’n zweverig type en haar aanpak is prettig en doelgericht. De sporthypnose heeft me geholpen om mijn techniek en focus te verbeteren door allerlei visualisaties, best bijzonder allemaal, maar het werkt wel. Tijdens het putten ga ik nu in gedachten terug naar dat gevoel en dan blijf ik gefocust spelen.

Marijke: afvallen

Al jarenlang jojo ik met mijn gewicht en ik had zo genoeg van al dat diëten, want dat helpt bij mij maar een korte tijd. Ik moest gewoon leren om nee te kunnen zeggen tegen snacks en tussendoortjes. Door de hypnotherapie heb nu duidelijk de rem gevonden. In plaats van gedachteloos een half pak koekjes naar binnen te werken, neem ik er nu maar eentje en ik voel me daardoor heel sterk. Ik ben nu na vier weken vijf kilo afgevallen, zonder dat het me moeite kost. Ik geniet nu veel meer van mijn eten en eet veel gezonder.